Jeugdkamp

Het kamp wordt altijd gehouden in het pinksterweekend. Het is oorspronkelijk ontstaan als jeugdkamp voor de jeugd tot 16 jaar. Daar de jeugdkampen altijd een groot succes waren, is er heel lang naast het jeugdkamp ook een juniorenkamp geweest. In ons jubileumjaar, 1995, hebben we een groot kamp georganiseerd in Ellecom, voor iedereen. Dit was zo geslaagd dat dit daarna is voortgezet, mede door de teruglopende jeugdafdeling. Nu de jeugdafdeling weer groeiende is, krijgt het kamp weer meer van zijn oorspronkelijke vorm terug.

Het kamp wordt elk jaar op een andere locatie gehouden. Hiervoor wordt doorgaans gebruik gemaakt van scoutinghuizen, die vaak in een bosrijke omgeving staan. We vertrekken op zaterdagochtend en komen op maandagmiddag terug. Gedurende de drie dagen is er een dagvullend programma maar ook op de avond en soms nacht vinden er activiteiten plaats.

Kortom, een kamp waar jong en oud elk jaar weer naar uitkijkt!

Klaverjassen

Eens in de veertien dagen wordt er op vrijdag in de kantine geklaverjast.

Met Kerst en Pasen is er het koppelklaverjassen  waarbij ook leuke prijzen aan de prijzentafel  gewonnen kunnen worden.

Oliebollenactie

Wat begonnen is als een actie om geld voor de vereniging binnen te brengen, is zo langzamerhand een traditie geworden. Elk jaar worden er door de leden van MIK tienduizenden folders in de wijken rondom Sportpark Ookmeer (Osdorp, Oud West, Akerpolder enz) rondgebracht.

De laatste twee dagen voor de jaarwisseling worden er dan klokje rond vele duizenden oliebollen gebakken. Deze oliebollen zijn niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens spotgoedkoop. De bollen worden op grootmoederswijze gebakken, dus met krenten , rozijnen en appel en zonder sucade. Op oudejaarsdag wordt uw bestelling, samen met een briefje waarop staat hoe u de bollen het beste  opnieuw kunt warm maken, bij u thuisbezorgt. En dat allemaal zonder extra kosten.

Jeugdactiviteiten

Naast het bovenstaande activiteiten organiseert de jeugdcommissie van MIK ook andere activiteiten voor de kinderen. Spelletjes avonden, bingo, pannenkoekenfestijn, playbackshow, sinterklaasviering, paaseieren zoeken en bowlen.